A Minicsoda gondolatát testvérpárként álmodtuk meg, mert hisszük, hogy minden gyermeknek jár egy igazán mesés gyermekkor megteremtése. Ennek alapvető feltétele, hogy a családok a mai rohanó világban minőségi időt tudjanak egymással eltölteni. A gyermekek szomjaznak a közösen eltöltött pillanatokra. A közös meseolvasás pedig bensőséges perceket teremt, erősíti a családi kapcsolatokat, így a felnőttre és a gyermekre egyaránt pozitívan hat.

Célunk, hogy főleg kisgyermekkorban (0-3 év) a tévé helyett a gyermekek inkább a szüleik által olvasott meséket vagy hangosmeséket hallgassanak és a későbbi években is a meseolvasás kerüljön előtérbe.

Azonban fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy szemléletünk nem azt közvetíti, hogy a különböző eszközök és maga a képernyő az ördögtől való – hisz tudjuk, hogy számos esetben nagyon hasznosnak számít -, csupán egy egészséges egyensúly megteremtése a cél, melyben előrébbvalónak számít a mesekönyvből történő olvasás, éneklés, mondókázás.

„Fekete Anita vagyok, két kisfiú édesanyja. 2019-ben végeztem diplomás kisgyermeknevelőként az Eszterházy Károly Egyetemen, ezzel egyidőben egy budapesti bölcsődében dolgoztam. Szakdolgozatomat Médiatudatosság a 0-3 éves korosztály nevelésében címmel írtam. A dolgozattal az Országos Tudományos Diákköri Konferencián különdíjas helyezést értem el. A téma teljes körű felkutatása még jobban megerősített abban, hogy valami olyat szeretnék tenni, amivel hangsúlyozhatom és tehetek az ellen, hogy ilyen mértékű legyen a gyermekek képernyő előtt töltött ideje.”

„Fekete Tímea vagyok egy kisfiú anyukája. 2011-ben végeztem diplomás szociálpedagógusként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Karán. Szakdolgozatomat a gyermekrajzokról írtam. A mai napig is fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy hagyjuk a gyermekeket szabadon alkotni, kiteljesíteni a fantáziájukat. Dolgozatom eredményességét és fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az iskolai éveim alatt előadást tarthattam belőle a hallgatók számára. A pszichológia iránti érdeklődésem megmaradt és 2013-ban elvégeztem egy OKJ-s pszichológiai asszisztens képzést. Szabadidőmben meséket, verseket, mondókákat írok és hiszem, hogy a műveimmel hozzájárulok a gyermekek lelki fejlődéséhez.”

A kettőnk területe ezen a ponton összeér. Adottak a mesék, versek, mondókák és adott az elhatározás, hogy szeretnénk valamit nyújtani a gyermeket nevelő családoknak. Egy felületet, ami alternatívát nyújt egy olyan idő eltöltésére, ahol a gyermek fantáziája szabadon szárnyalhat, a felnőtt újra gyermek lehet és közösen szerezhetnek élményeket. 

Bízunk benne, hogy minél több család megismeri a Minicsoda küldetését és az általunk létrehozott tartalmakkal tudunk segíteni a minőségi idő eltöltésében.

 " MINICSODA - EGY HELY,  AHOL MINDEN APRÓ ÁLOM VALÓSÁGGÁ VÁLIK! "

” MINICSODA – EGY HELY,  AHOL MINDEN APRÓ ÁLOM
VALÓSÁGGÁ VÁLIK! “